Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vinnaren Marcus Norström intervjuades av Ted Wigren och Åsa Avdic i Morgonstudion. Foto: SVT

Nu är det klart: Han har Gotlands fulaste gräsmatta

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Norström med sin familj i Visby har Gotlands fulaste gräsmatta. Det är Region Gotland som nu korat vinnaren i sin tävling för att uppmärksamma de som är duktiga på att spara vatten.

– Det känns ändå bra, vi har sagt att en vinst är ändå en vinst, säger Marcus.

På grund av vattenbrist brukar det varje år införas bevattningsförbud på delar av Gotland. På senare år har Region Gotland också drivit stora informationskampanjer för att få gotlänningar och besökare att spara vatten under de torra sommarmånaderna.

Gotland

Besök av trädgårdsexpert

Som ett led i detta så lanserade regionen i år en tävling för att utse Gotlands fulaste gräsmatta. Ett sätt att ge en humoristisk uppskattning till de som sköter sig och låter bli att vattna på sina tomter. Priset består av ett hembesök med gratis konsultation från en trädgårdsexpert.

I klippet hör du vinnaren Marcus Norström intervjuas i SVT:s morgonstudion om hur vägen till vinsten gick till.

Hör kommunikatören Peter Daun från Region Gotland berätta om tävlingen och vattensituationen på Gotland i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet