Foto: Privat och Thorleif Robertsson

Kimstadkvinna en av Årets fotbollsföräldrar

Publicerad

På Fotbollsgalan igår så delades pris ut till Årets fotbollsföräldrar. En av de elva pristagarna är Matilda Hahne Bergdahl från Kimstad, utanför Norrköping.

Priset delas ut för att hylla och inspirera alla de eldsjälar som arbetar ideellt med fotboll på barn- och ungdomssidan. Matilda Hahne Bergdahl har varit sektionsledare hos Kimstad GoIF sedan 2015.

– Jag känner mig oerhört tacksam över att ha blivit utvald som en av elva till Årets fotbollsförälder. Det tyder på att det man gör har betydelse och också uppskattas. Men jag har lyckats med detta för att jag har härliga och fantastiska människor omkring mig i föreningen som vill ge våra barn och ungdomar möjlighet att få utvecklas och finna glädje inom fotbollen, säger hon till SVT Nyheter Öst.

”Skapa förtroende”

– Vi lägger mycket tid efter våra ordinarie jobb, på kvällarna. Jag tror jag nominerades till priset för att jag är närvarande. Jag finns där för att prata med både föräldrar och barn, för att skapa förtroende.

Kimstad GoIF har 210 aktiva spelare på dam- och ungdomssidan.

– Det har varit fler och fler barn som kommit till oss från grannsamhällena. Vi har en bra organisation i föreningen.

Har du själv varit en aktiv fotbollsspelare?

– Ha, ha, ha! Nej – jag spelade handboll, men jag har två barn 11 och 13 år gamla som spelar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet