Klubbordförande Hans Mellquist blev uppringd av larmcentralen i natt. Han slängde på sig kläderna och på plats fick han se hur omklädningsrummet stod i lågor. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Idrottsklubb på Gotland drabbad av misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus som fungerar som omklädningsrum som tillhör Visborgs orienteringsklubb brann under natten mot torsdagen ned till grunden. Klubbens ordförande Hans Mellquist blev vittne till branden.

Ett larm om markbrand i gräset intill klubbhusen inkom till räddningstjänsten klockan 03.22. När räddningstjänsten kom till platsen stod omklädningsrummet i lågor och huset gick inte att rädda.

– När vi kom till platsen var stugan fullt övertänd, säger räddningstjänstens yttre befäl Dick Svennefelt.

Gotland

Eftersläckning under torsdagen

Släckningsarbetet pågick fram till omkring klockan åtta på morgonen. På torsdagsförmiddagen låg brandrester kvar i grunden och pyrde, men räddningstjänsten hade lämnat över eftersläckningsarbetet till föreningen.

Klubbordförande Hans Mellquist blev uppringd av larmcentralen i natt.

– Jag slängde på mig kläderna och åkte hit och fick då se hur vårt omklädningsrum stod i ljusan låga, säger Hans Mellquist, ordförande i Visborgs orienteringsklubb.

Utreds som mordbrand

Visby orienteringsklubb har ungefär 400 medlemmar och har sin verksamhet ungefär en mil utanför centrala Visby intill Stora Vede.

I nuläget vet inte räddningstjänsten hur branden uppstod, och polisen kommer att utreda eldsvådan som misstänkt mordbrand. Ingen person har skadats i samband med branden.

Hör klubbordförande Hans Mellquist berätta om branden i natt i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet