Foto: SVT

Kollisionen nära – kaptenen låg och sov

Publicerad

En kapten döms till dagsböter för vårdslöshet i sjötrafik efter att ha legat och sovit när besättningen på en segelbåt anropade för att undvika en sammanstötning. Det rapporterar nt.se.

Det var i augusti förra året som besättningen på segelbåten, som befann sig utanför Torrö i Valdemarsvik, fick problem med ett segel och behövde mer manöverutrymme. Annars riskerade de att kollidera med den maskindrivna båt som kom allt närmare. 

Besättningen anropade båten över radion utan att få svar. Tack vare Kustbevakningens ingripande kunde en kollision undvikas.

Det visade sig att kaptenen legat och sovit under däck samtidigt som båten drev med motorn på, skriver Norrköpings Tidningar.

Den 66-årige mannen har till sitt försvar sagt att han hade glömt ta sin medicin och därför behövde vila. Han hade dessutom vidtagit en rad säkerhetsåtgärder innan han gick och la sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valdemarsvik

Mer i ämnet