Ett uttdrag ur hotmejlet och Thomas Lidberg (S) kommunalråd i Åtvidaberg. Foto: SVT

Kommunalråd i Åtvidaberg utsatt för dödshot

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen fick Åtvidabergs kommunalråd Thomas Lidberg (S) ett mejl där det står att han ska få ett nackskott, något som Corren först berättade om. Hoten ska ha sin bakgrund i ett beslut där hemtjänstanvändare i kommunen inte längre ska få matlådor.

Till tidningen säger Lidberg att han upplever hotet som ”jävligt obehagligt”. I mejlet står det bland annat att det bästa sättet att spara pengar är att avsätta kommunalrådet.

– Det tar på en, det här hotet sitter i, säger Thomas Lidberg (S), till SVT Nyheter Öst.

Så här ser meningen med dödshotet ut:

”Ett nackskott och därefter lämna kvarlevorna till  som beslutat detta till vargarna i Motala kommun skulle sitta perfekt.”

”Kommer inte skrämmas bort av det här”

Kommunens säkerhetssamordnare ska polisanmäla hotet och han har dessutom genomfört spårning av avsändarens ip-adress.

– Jag har blivit hotad förr. Fått bilen repad, men jag kommer inte skrämmas bort av det här. Jag kommer sitta still i båten och hoppas att polisen kommer fram till något.

De styrande i Åtvidaberg beslutade för en tid sedan att upphöra med matlådor till dem som har hemtjänst med särskilt biståndsbeslut. Något som rört upp starka känslor på orten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet