Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör den sydafrikanska kören uppträda på Louis de Geer i Norrköping. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Kören från Sydafrika: ”Det här är väldigt stort för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår den internationella körtävlingen European Choir Games i Norrköping. SVT Nyheter Öst besökte en av konserterna där kören University of the Free State Choir från Sydafrika med sina 72 deltagare hade uppvisning.

Röster från 25 länder från hela världen tävlar i veckan i Norrköping.  Mellan den 28 oktober till och med den 5 november är evenemanget i full igång med flera konsertplatser runt om i stadskärnan.

– Att vi får representera vårt land på den här scenen och nivån är fantastiskt, säger Alungile Teddy Simanga och fortsätter:

– Jag kan inte ens förstå hur stort det här är för oss.

Alungile Teddy Simanga tillhör kören University of the Free State Choir från Sydafrika, som är den största kören för i år som deltar med sina 72 stycken deltagare.

Det finns tre olika deltagarnivåer i tävlingen European Champions Competition, The Open Competition samt Grand Prix of Nations.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.