Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom till platsen var ladugårdsbyggnaden övertänd. Branden ska inte ha spridit sig till några av de intilliggande byggnaderna. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews/SVT

Flera bränder i Norrköping under morgonen – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En ladugårdsbyggnad vid Hageby ridklubb i Norrköping brann ner till grunden under lördagsmorgonen. Det har även brunnit i en stuga i närheten och polisen misstänker nu att bränderna är anlagda. En man i 25-årsåldern anhölls under lördagseftermiddagen misstänkt för grov mordbrand.

Larmet om branden vid ridklubben kom vid fyratiden och när räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.

Strax innan räddningstjänsten larmades till stallbranden brann det även i en klubbstuga i närheten.

– På plats så upptäcker räddningstjänsten en uppbruten dörr och en brand som startat inne i byggnaden, den hade dock självslocknat, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Bränderna anlagda

Det råder, enligt polisen, ingen tvivel om att båda bränderna är anlagda då de startat utan naturlig anledning och nu undersöker polisen om bränderna även kan hänga ihop.

– Vi utreder händelserna separat, sedan har de en geografiskt närhet och har skett nära i tid. Därför tittar vi givetvis på ifall händelserna har en gemensam nämnare. Vi undersöker även ifall de kan hänga ihop med tidigare bränder i Norrköpingsområdet den senaste tiden, säger Marcus Anefu.

Branden på ridklubben rubriceras som mordbrand och branden i klubbstugan som försök till mordbrand.

Man i 25-årsåldern anhållen

Under lördagseftermiddagen greps en man i 25-årsåldern och anhölls sedan på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand i minst ett fall.

– Varför han är misstänkt kan jag inte gå in på, men det är viktigt att tala om att det finns en frihetsberövad så att man inte behöver känna oro att det går en pyroman lös i Norrköping, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Ridklubben har kameraövervakning på platsen, och enligt dem kan den misstänkta ha fångats på film.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom till platsen var ladugårdsbyggnaden övertänd. Branden ska inte ha spridit sig till några av de intilliggande byggnaderna. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.