Radhuslängan i Norrköping totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen utbröt en kraft brand på Karl Wards gata i Norrköping i stadsdelen Klockaretorpet. Radhuslängan kommer att totalförstöras.

Sammanlagt är det åtta lägenheter i radhuslängan som drabbats av branden. Under eftermiddagen var Räddningstjänsten i Östra Götaland, RTÖG, på plats med totalt fyra stationer och cirka 25 brandmän för att bekämpa branden. Vid 19.00-tiden beskriver vakthavande befäl Lennart Ågren läget som statiskt.

– Arbetet fortgår och den här lägenhetslängan kommer att totalförstöras, men det finns inte längre någon större spridningsrisk och inga personer saknas. Det är ganska statiskt från vår sida nu, säger han till SVT Nyheter Öst.

Norrköping

Vid 19.30-tiden meddelar räddningstjänsten att det inte längre föreligger någon spridningsrisk och att två stationer kommer att återgå runt 20.00-tiden.

Branden bröt ut i en radhuslänga i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. Foto: Google earth/SVT

Kvar till midnatt

Prognosen är att räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen till midnatt.

Lägenheterna och närliggande bostäder evakuerades tidigt och en uppsamlingsplats för drabbade personer har upprättats i kyrkans lokaler i Klockaretorpets centrum.

Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet