Elisabeth Lager. Foto: Kriminalvården

Kriminalvårdens chefsjurist tar över tingsrätten i Norrköping

Publicerad

Kriminalvårdens chefsjurist Elisabeth Lager har utsetts till ny lagman för Norrköpings tingsrätt av regeringen.

Hon kommer ta över en tingsrätt som det är stort tryck på.

– Min bild är att Norrköpings tingsrätt har en extra tuff situation. Det är väldigt hög målinströmning och resurserna motsvarar inte riktigt ärendetrycket. Men de jobbar fantastiskt bra, klarar väldigt många mål och har inte speciellt höga balanser, säger Elisabeth Lager till Norrköpings Tidningar

Norrköpings tingsrätt kommer också att flytta till flytta till nya lokaler någon gång i mitten av år 2022, om allt går enligt planerna.

– Det ska bli fantastiskt att få vara med om det. Den nuvarande tingsrätten är inte ändamålsenlig, men den nya kommer bli vacker, funktionell och har får ett bra läge, säger Elisabeth Lager till tidningen.

Elisabeth Lager har tidigare bland annat varit domare i Svea hovrätt, sakkunnig på Justitiedepartementet och chefsjurist på Säkerhetspolisen. Hon tar över Norrköpings tingsrätt efter lagman Lars-Gunnar Lundh.

ÅWL Arkitekter i Norrköping har ritat Norrköpings nya tingsrätt. Foto: ÅWL Arkitekter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet