Isam Bardaqji, ägare till Kunskapsljuset. Foto: SVT

Kunskapsljuset: ”Vi ser allvarligt på bristerna”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen kom Skolinspektionen utslag – ett omfattande beslut där myndigheten beskriver ett stort antal allvarliga brister på skolan Kunskapsljuset i Norrköping. Nu svarar skolan på kritiken.

I Skolinspektionens omfattande beslut beskrivs ett stort antal allvarliga brister. Totalt handlar det om 22 brister och Skolinspektionen har givit ett förslag på 32 åtgärder för skolan.

– Min spontana reaktion är att vi behöver fortsätta jobba aktivt och engagerat för att uppfylla dom krav som skollagen kräver, skriver ägaren till Kunskapsljuset, Isam Bardaqji till SVT Öst.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Hur ser du på dem brister som Skolinspektionen pekar på?

Vi ser allvarligt på bristerna och har redan idag påbörjat större delen av åtgärdsarbetet. Skolinspektionen belyste flera punkter redan vid inspektionen tidigare i år – vissa av dem har vi en plan för sedan tidigare som vi ska dokumentera ännu tydligare till Skolinspektionen, andra har vi börjat sätta åtgärdsplaner för, säger Isam Bardaqji.

Saknar behöriga lärare

SVT Nyheter Öst har i en omfattande granskning kunnat visa på stora brister när det gäller skolans undervisning och behörighet bland lärarna. Något som även Skolinspektionen påpekar i deras utslag.

Isam Bardaqji skriver vidare att de nu arbetar för att säkra rätt behöriga lärare till skolan. Enligt honom så är det flera lärare som inom kort inte bara kommer att vara behöriga lärare utan också att ha svensk lärarlegitimation.

Isam Bardaqji i ett av klassrummen. Foto: SVT

Kan få 600.000 kronor i vite

De 22 bristerna som Skolinspektionen beskriver är så pass allvarliga att föreläggandet förenas med ett vite på 600.000 kronor om inte ”kraftfulla åtgärder” vidtas före den 13 oktober.

– Vi ser inga problem med tidsramen då vi har kompetent personal som redan påbörjat arbetet. Arbetet på vår skola fortsätter – med fokus på att alltid bli bättre på det vi gör, säger Isam Bardaqji.

LÄS MER: Beslutet: Kunskapsljuset kan få böta 600.000 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet