En kvinna greps misstänkt för grov misshandel under lördagsnatten. Foto: TT

Kvinna greps misstänkt för försök till dråp

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern greps på söndagsmorgonen misstänkt för försök till dråp. En man i samma ålder fick så allvarliga skador att han fick föras till sjukhus.

På söndagsmorgonen greps en kvinna i 20-årsåldern i centrala Norrköping. Hon ska ha slagit en man i samma ålder med ett tillhygge och hotat personer som stod i närheten.

Allvarliga skador

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Han har blivit slagen på flera ställen på kroppen. Men enligt polisen ska skadorna inte vara livshotande.

Olaga hot

Brottsrubriceringen är försök till dråp. Kvinnan är också misstänkt för ”olaga hot mot grupp” eftersom hon hotade personer som stod i närheten.

Händelsen inträffade utanför en bostad i centrala Norrköping.

Fler vittnen ska höras

Vakthavande befäl Mikael Ehne vill inte berätta några fler detaljer om händelsen, och vill inte säga vad det var för tillhygge eller vilken typ av skador mannen fick, eftersom alla vittnen ännu inte är förhörda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.