Om förslaget går igenom kommer Simon Härenstam inte att kunna be folk att rösta på L: ”Det kommer inte att hända”, säger han i klippet. Foto: SVT

L-ordföranden på Gotland lämnar efter SD-beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Flera liberaler lämnar partiet efter beslutet om att sikta på en borgerlig regering som kan söka stöd även hos Sverigedemokraterna (SD). En av dem Simon Härenstam, Liberalernas ordförande på Gotland.

Han säger till P4 Gotland att han nu lämnar politiken.

-Jag kommer inte stå i en partirörelse och argumentera för det här.

Redan innan gårdagens beslut om Liberalernas hållning flaggade Härenstam att han tvekade om framtiden. I en intervju med SVT Nyheter Öst sa han att han inte ville öppna för en regering med SD-stöd.

Hos Liberalerna i Östergötland har partiets ledning informerats om några enstaka avhopp. Man ser ingen tydlig trend åt något håll ännu.

– Det är lite för tidigt att säga. Om några dagar vet vi mer, säger Patrik Karlson, ordförande för Liberalerna Östergötland.

På flera andra håll i landet meddelar Liberaler nu att de lämnar sina upppdrag. Det handlar bland annat om politiker i Eskilstuna och Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet