Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oviss framtid för Norrköpings flygplats.

Lägga ner eller fortsätta – utredning får visa flygplatsens framtid

Uppdaterad
Publicerad
I våras förlorade Norrköpings flygplats sin enda reguljära linje. Nu ska en utredning visa om flygplatsen i framtiden ska ha någon typ av trafik eller om den ska läggas ner.

Norrköpings kommun har sedan 2006 bidragit med över 270 miljoner kronor av skattemedel för att hålla flygplatsen under armarna. Nu ska flygplatsens framtid behandlas i en utredning, vilket Folkbladet var först att rapportera om. Kommunalråden Lars Stjernkvist och Reidar Svedahl vill inte kommentera flygplatsens framtid men det gör oppositionen.

–  Det är väl bra att man gör en utredning nu igen, även om det inte var så många år sedan sist. Den här gången ska det utredas om den verkligen behövs, säger oppositionsrådet Mia Sköld (MP).

Oenighet om flygplatsen

Bland andra har Miljöpartiet varit kritisk till de mångmiljonbidrag som kommunen gett under åren. Från dem har man menat att flygplatsen ska bära sina egna kostnader och inte delat uppfattningen att en flygplats är viktig för näringslivets framtid i kommunen.

– Att satsa på flyget är att bygga upp Norrköpings infrastruktur, har kommunalrådet Reidar Svedahl (L) sagt tidigare.

– Man har ju tidigare sagt att företagare kommer att flytta härifrån, eller att det inte kommer att bli några nyetableringar i Norrköping om det inte finns flyg. Nu har vi inget reguljärt flyg, men ingen har flyttat, säger oppositionsrådet Mia Sköld (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet