Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Långt kvar till bandyhall i Motala

Uppdaterad
Publicerad

En sak är säker – det startar inget bygge av en bandyhall i Motala den här säsongen iallafall. Just nu görs en undersökning om vad idrotten i stort har för behov.

Frågan om en ny bandyhall har stötts och blötts länge i Motala kommun. Bandyfolket sliter med att få till användbar is samtidigt som spelare och publik hoppas på att en hall ska byggas. Kommunen ser en större bild och funderar på vad all idrott i Motala kan tänkas ha för behov.

– Vi tar just fram en behovsanalys, säger biträdande kommunchefen Jimmy Szigeti.

Han vill inte kommentera just frågan om en bandyhall eftersom utredningen gäller så mycket mer än bara bandyns behov. Sporthallen närmar sig 50-årsstrecket och i anslutning till den ligger dagens simhall.

Behovsanalysen tas fram för att kommunen eventuellt ska kunna ta ett beslut om en förstudie. En idé är alltså att skapa ett nytt fritidscentrum där många olika sporter kan få plats. Eventuellt skulle det kunna placeras i närheten av det område där vattenlandet Lalandia planeras.

I februari 2020 ska behovsanalysen redovisas för kommunledningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet