Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
-Det är mycket fokus på övergödning men eftersom vi har ganska mycket pengar så kan vi även prioritera andra projekt, säger Maria Gustavsson, utredare på Länsstyrelsen i Östergötland.

Länsstyrelsen delar ut miljoner till vattenvård

Publicerad

Tolv projekt får dela på drygt 9,5 miljoner kronor när Länsstyrelsen i Östergötland delar ut pengar till olika vattenvårdsprojekt. I Ydre ska öringsbäckar restaureras och lekbottnar återskapas.

Det är Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund som beviljats pengar för ett fortsättningsprojekt i Västra- och Östra Lägern.

– Eftersom vi har mycket pengar att dela ut så kan vi bevilja många olika typer av projekt, säger Emma Gustavsson, utredare på Länsstyrelsen i Östergötland.

Ydre

Länsstyrelsen har fått ansökningar från 7 av länets 13 kommuner och bidrag delas som en satsning på lokal och kommunal vattenvård.

Årets största bidrag, på drygt 2,6 miljoner kronor, delas ut till LRF Ringarum som ska göra en strukturkalkning i Strolångens avrinningsområde.

Hör mer om de olika projekten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ydre

Mer i ämnet