• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Läraren Ebba Naylor håller undervisningen via distans till eleverna på Platengymnasiet i Motala. Foto: Jeppe Gustafsson

Läraren om distansundervisning: ”Det är själsdödande utan elever”

Uppdaterad
Publicerad

– God morgon allihopa och välkomna tillbaka! Nu är det måndag och vi har en hel vecka framför oss, säger läraren Ebba Naylor, till klassen via datorn. Det är en ovanlig vardag på Platengymnasiet i Motala.

Coronatider betyder nya tider i skolans värld. Läraren Ebba Naylor är på plats i klassrummet tio minuter innan första lektionen ska dra igång, och idag är det svenska som står på programmet.

Men klassrummet är tomt och istället är eleverna på plats virtuellt. En efter en loggar de in när Ebba kör igång lektionen.

Motala

– Vi har väl börjat komma in i någon slags vana nu i hur vi ska arbeta. Men det är ju otroligt tomt utan eleverna, det förtar ju det roliga med det här jobbet. Det är verkligen själsdödande att undervisa utan elever på plats, säger Ebba Naylor.

Vad är positivt med att jobba så här?

– Det är bra för många elever som tidigare har haft svårt att komma till skolan. Och det här är ju ett jättebra sätt för dem att kunna vara med, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet