• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

74 procent av lärarna i Motala har behörighet. Foto: Jonas Ekströmer/TT, SVT

Lärarförbundet: ”Svårigheter att rekrytera på landsbygden”

Publicerad

Det råder brist på behöriga lärare runt om i landet och i Motala har man en behörighet på 74 procent.

Ordföranden för Lärarförbundet i Motala, Johanna Ehinger Wren, menar att de har sett att det är svårare att hitta personal till landsbygden.

– Vi har haft svårigheter att rekrytera till just landsbygdsskolor, mindre skolor kan vara mindre attraktiva och mer sårbara. Dels för att man inte har lika många kollegor och för att personalen kanske måste pendla.

En högre lön tror hon skulle kunna locka fler behöriga lärare till landsbygden och menar att det inte är omöjligt att kunna rekrytera fyra-fem lärare till Godegårds skola.

– Går gör det säkert. Det handlar mer om förutsättningarna. Det är det vi ser att de flesta lärarna efterfrågar idag – högre lön och en rimlig arbetsbelastning, säger Johanna Ehinger Wren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolnedläggningen i Godegård

Mer i ämnet