Skottlossning i Vasaparken i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en skottlossning i Vasaparken i Norrköping under fredagskvällen den 26:e juli. En förundersökning om mordförsök har inletts. – Vi har ett par målsäganden som har uppgivit att man sköt emot dem, och vi har flera vittnen, men vi har ingen misstänkt, sa vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd till SVT. Vid 18-tiden på söndagen fanns fortfarande ingen gripen, men polisen har kommit framåt i utredningen, enligt vakthavande befäl.

Vid 18.42 på fredagskvällen kom larmet om skottlossning i Vasaparken i centrala Norrköping. Polisen har inlett en förundersökning och rubricerar händelsen som försök till mord.

– Vi har ett par målsäganden som har uppgivit att man sköt emot dem, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl i polisområde Öst till SVT.

Ingen misstänkt

Vid 18-tiden på söndagen hade polisen ännu ingen gripen, men det har gått framåt i utredningen, enligt vakthavande befäl.

Skotten avlossades vid en lekplats där det fanns många människor, men ingen ska ha kommit till skada. Polisen har inte gripit någon och det finns ingen misstänkt, uppger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl.

Enligt honom handlar det troligen om en kriminell uppgörelse och skotten var inte avsedda att träffa någon ur allmänheten.

”Oroväckande”

– Det är inte så att allmänheten i Norrköping behöver vara oroliga. Det oroväckande är att det här sker på en allmän plats, säger Lars-Göran Nilseryd.

Ett vittne har uppgett att två skott hörts. I samband med skottlossningen ska två män ha setts fly platsen på en motorcykel eller moped, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Jag vill inte kommentera det, men det kanske är möjligt, säger Lars-Göran Nilseryd till SVT.

Mycket folk i parken

Han vill inte berätta för mycket detaljer kring händelsen eftersom han är rädd att det kan påverka vittnen. Men han berättar att det fanns många människor i parken vid händelsen.

– Det är ett lekplatsområde, det var tidigt på kvällen och bra väder, och det var en festival i stan så det rör sig mycket folk där, säger Lars-Göran Nilseryd.

Sökt med hundar

Parken har undersökts av tekniker och man har även sökt av området med hundar. Det finns också flera vittnen till händelsen som har hörts. Men polisen vill gärna få kontakt med andra personer som har uppgifter som kan ha betydelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.