Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Olivia vad hon tycker är det bästa med att läsa. Foto: SVT

Läsprojekt intar Norrköping – ”Viktigt att hålla i läsningen”

Uppdaterad
Publicerad

I år är första året som Norrköpings kommun är med i projektet Läsa Äger. Projektet hålls på olika fritidshem och målet är att främja barn och ungdomars läsande även under sommarlovet. 

– Det är ju så att läsningen generellt har minskat och just när man ska lära sig att läsa är det viktigt att hålla i det, säger Mats Svensson, verksamhetsutvecklare.

Under projektet hålls läsfrämjande aktiviteter som bland annat högläsning, spel, boksamtal och lekar. 21 gymnasieungdomar kommer genom projektet att jobba som sommarlovsläsare.

Norrköping

– För mig är det viktigt att ha böcker med bilder då det blir enklare för barnen att förstå boken, säger Sara Tarek Abed, sommarlovsläsare.

Hör barnen berätta om vad de tycker är bäst med att läsa i klippet ovan

Projektet Läsa Äger

Läsprojektet startades i Botkyrka 2018 och idag finns projektet i ett 10-tal kommuner. Läsa äger ett samverkansprojekt mellan utbildningskontoret, kompetensförsörjningskontoret och Norrköpings stadsbibliotek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet