Foto: Pontus Stenberg

E4 åter öppen – hölls avstängd efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte på lördagsmorgonen och blockerade E4:an, norr om trafikplats Björsnäs, i höjd med Stenkullen. Arbetet på olycksplatsen tog längre tid än Trafikverket räknat med och vägen öppnade åter runt klockan 18.00.

Sedan 7-tiden på lördagsmorgonen så leds den norrgående trafiken om på E4an mellan Norrköping och Nyköping.

Tung trafik måste istället åka väg 55 mot Katrineholm och sedan väg 52 mot Nyköping. Persontrafik leds in på Strandvägen, väg 899.

Tidskrävande att få vägen iordning

Vid 11.30 skulle olycksarbetet vara färdigt, men sedan flyttades den tiden fram till klockan 15 och därefter klockan 17. Orsaken är att lastbilen förstört mitträcket som måste repareras innan trafiken släpps på igen. Klockan 18.00 var vägen åter öppen.

En par lastbilar har testat andra småvägar i närheten när de försökt ta sig förbi olycksplatsen och då kört fast, men räddningstjänsten är på väg dit för att sanda så att de kommer loss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.