Lastbil blockerade körfält på E4 halva måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyratiden på måndagsmorgonen åkte en lastbil med släp av E4 vid trafikplats Mantorp och blockerade helt eller delvis ett körfält under morgonen och förmiddagen.

Klockan 12 var bärgningen helt klar och det södergående körfält riktning mot Mjölby kunde öppnas.

Framkomligheten är enligt Trafikverket fortfarande mycket begränsad.

– När släpet och dragbilen nu är bärgade har vi lämnat platsen, eftersom det rör sig om en ren olycka, säger Angelica Forsberg, polisens presstalesperson.

Under natten och morgonen har motorvägen från och till stängts av helt. Trafikverket har flyttat fram sin prognos för när arbetet ska vara klart. För närvarande är den klockan 12.

– Det har inte varit några personskador, säger räddningstjänsten vakthavande befäl Martin Eriksson.

Avstängd under bärgning

Trafiken på väg 681 söder om Åtvidaberg, vid Norrby-Västerby är avstängd i båda riktningarna under bärgningen av ett fordon, uppger Trafikverket.

Händelsen bedömer Trafikverket har mycket stor påverkan på trafiken och deras prognos sträcker sig fram till klockan 18.

Strax före klockan 06 kolliderade flera fordon på väg 1120 i höjd med Dalen i Ljungsbro, Linköping. En person fördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.