Foto: Jeppe Gustafsson

Lastbil körde in i betongvägg – vägen helt blockerad

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil ska i hög hastighet ha kört in i en betongvägg vid akvedukten sydost om Borensberg på väg 34. Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland är vägen helt blockerad och lastbilen brinner.

Chauffören, en man i 25-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus, uppger polisen. Skadeläget är fortfarande okänt.

Larm om olyckan kom vid 18.30-tiden. Lastbilen ska ha fattat eld efter att den kört in i betongväggen. Räddningstjänsten Motala-Vadstena skickade enheter från Borensberg och Motala.

Motala

Trafiken leds om

Två polispatruller är på plats och den ena har ställt upp sig på väg 34 norr om Borensberg för att dirigera trafiken mot Kungs Norrby och skapa utrymme så att räddningstjänsten kan arbeta ostört.

– Vad jag kan se nu så ska vi också ha en patrull söder om akvedukten, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Trafikverket skriver på sin sajt att trafiken leds om via väg 1078 genom Borensberg. Vid 21-tiden var trafiken fortfarande blockerad, enligt Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet