Det är loppmarknader på flera platser i sommar efter lättade restriktioner. Foto: Linnea Burén/SVT

Nu fylls loppisborden återigen – efterlängtat av många

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att restriktionerna nu lättar upp så anordnas fler loppisar runt om i Östergötland. Kanske har pandemin också lett till att allt fler städar ur sina hem på loppisfynd.

Nu har loppisarna startat igång igen, efter att förra året varit inställda på många platser. Det är efterlängtat av många.

– Det bästa tycker jag är gemenskapen med säljarna och kontakten med folk. Det är inte att man måste sälja. Det är roligt. Det har många saknat och kanske fortfarande gör, men snart kommer det bli bättre, säger Bosse Lindberg, säljare på bakluckeloppisen i Kisa.

Kinda

Porslin, gosedjur och böcker. På bakluckeloppisen i Kisa är borden fyllda och det är många som besöker loppisen på torget idag. Bosse tycker att det är fler än vanligt. Han tror också att pandemin lett till att allt fler har städat ur sina hem och vill sälja saker på loppis.

– Förmodligen hade det varit ännu fler här om det inte hade varit för pandemin. Men det måste finnas en ledig parkeringslucka mellan varje plats och max fjorton säljare får vara här idag, säger Claes-Göran Blixt, medarrangör på bakluckeloppisen i Kisa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet