Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan kan du höra mer om sommarlägret som ordnades av Lennox mamma. Foto: SVT

Lennox eldsmärke fick Rosanna Ackeräng att starta sommarläger för unga med födelsemärken

Uppdaterad
Publicerad

Rosanna Ackerängs son Lennox har ett eldsmärke i ansiktet. Det gav henne idén att starta ett speciellt läger för barn med avvikande utseende.

Ett antal familjer har samlats på Vårdnäs stiftsgård knappt tre mil söder om Linköping. De kommer från hela Sverige och det de har gemensamt är att ett av deras barn har någon typ av synligt märke på huden. Det kan handla om eldsmärken eller andra hudförändringar.

– Jag och min man har ju diskuterat vad vi kan göra för vår son, Lennox, för att han har ett avvikande utseende. Så klart oroar det oss lite, kommer han bli mobbad eller retad när han blir äldre? Vi har kommit fram till att det bästa vi kan göra är att visa att det finns fler som ser ut som honom, berättar arrangören Rosanna Ackeräng.

Linköping

Lägret nu i veckan skulle egentligen ha blivit av först nästa år. Efter en tidningsartikel om Lennox så hörde så många andra familjer av sig så Rosanna bestämde sig för att ha ett läger redan i år.

Tanken är att det ska bli en återkommande händelse för familjer med barn med avvikande utseende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet