Foto: Darryl Dyck/AP/TT

NHL-meriterad kanadensare till LHC

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiske Derek Roy, 34 år, har skrivit på för två år i Linköpings HC. Han kommer närmast från spel i Traktor Chelyabinsk i KHL.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta Derek till oss. Det är en välmeriterad spelare som har gjort många säsonger på den absoluta världstoppen. Vi får in en spelare som är väldigt skicklig men som också kommer till jobbet varje dag och gör det till max, säger Fredrik Emvall, LHC:s general manager, på klubbens hemsida.

Derek Roy har spelat 738 matcher i NHL med lag som Buffalo Sabres, Dallas Stars och Vancouver Canucks. Där har han stått för 551 poäng genom åren och har även två VM-silver med Kanada.

– Jag är väldigt glad för det här. Jag har hört väldigt bra saker om SHL och att det ska vara en liga som är bra överlag. Jag har också hört att Linköping är en väldigt bra hockeystad och jag ser verkligen fram emot att komma dit, säger Derek Roy.

Roy blir LHC:s sista forward till nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.