Genrebild Foto: Bengt O Nordin Bon/TT

Linköpings kommun bryter avtal med Attendo för Ånestad vårdboende

Uppdaterad
Publicerad

Vård- och omsorgsföretaget Attendo fråntas Ånestad äldreboende och ska lämna verksamheten så snart förvaltningen hittat en lösning för de boende, något Östgöta Correspondenten var först med att rapportera.

– Nu har vi kommit till vägs ände och det här behöver gå snabbt. Vi tittar på lite olika lösningar, säger Lise-Lotte Fager (KD), ordförande i äldrenämnden, till Corren.

Under hösten 2019 tog Attendo över verksamheten på Ånestad äldreboende och då kom klagomålen nästan direkt, skriver tidningen. Missnöjet har fortsatt och i början av året meddelade äldrenämnden att kommunen inte hade för avsikt att förlänga avtalet. En upphandling har slutat i att det blir Norlandia som övertar verksamheten nästa höst.

Attendo har bjudit in till diskussion

Makan Afshinnejad, presskontakt på Attendo bekräftar för SVT Nyheter Öst att de fått information om ärendet.

– Vi har fått besked från kommunen att de ska utreda möjligheten att avsluta avtalet i förtid, säger han till SVT Nyheter Öst.

Han säger vidare att de bjudit in kommunen till en diskussion för att visa vidtagna åtgärder.

– Vi ser allvarligt på kritiken som förts fram och vi har under lång tid arbetat med att åtgärda de brister som funnits. Jag vill även säga att vi idag har nöjdare medarbetargrupp, närstående och boende, säger Makan Afshinnejad.

SVT har tidigare rapporterat om kritik som riktats mot Attendos verksamheter i Linköping. Även tidigare har de fråntagits uppdrag vid äldreboenden i staden.

Idag har Attendo ett tiotal verksamheter i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.