Maria Engelmark. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Linköpings universitet har flest studenter i Hongkong

Publicerad

Oroligheterna i Hongkong fortsätter och Linköpings universitet är det universitet i Sverige som har flest studenter på plats.

Förra veckan gick Linköpings universitet, Liu, ut och rekommenderade sina studenter att lämna området. Av sammanlagt 38 studenter har nu 18 av dem sagt att de ska lämna området efter helgens eskalering av situationen.

– Det är mycket ovanligt att vi rekommenderat studenterna att lämna. Normalt gör vi bara det om Utrikesdepartementet avråder svenskar från att resa till landet. Men här har vi tagit ett extra steg eftersom oroligheterna är så tydligt fokuserade på universiteten, säger Maria Engelmark som är direktör för internationella relationer vid Linköpings universitet.

Protesterna i Hongkong

Enligt henne är det här första gången universitetet behövt agera på det här sättett.

– Det har vi aldrig behövt göra i den här omfattnignen. Sedan är Linköpings universitet det universitet som har flest student där. Det blir en mer omfattande aktion då och kräver större resurser, säger Maria Engelmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i Hongkong

Mer i ämnet