Linköpings VC firar SM-guldet efter lördagens match. Foto: Svensk volleyboll

SM-guld i volleyboll till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett tufft första set vann Linköpings VC matchen mot Falkenberg. De har nu tagit sitt fjärde SM-guld.

VOLLEYBOLL: Linköpings VC (herrar) vann tre raka set. Det första blev jämt och slutade 37-35. I de två resterande var Linköping överlägset mot Falkenberg. Båda slutade 25-17 till Linköping.

– Andra titeln på tre säsonger sedan jag återvände till moderföreningen känns förstås underbart. För egen del har jag aldrig varit bättre än så är, säger Erik Sundberg, som nyligen utsågs till årets spelare, till SVTs sportredaktion.

Inför matchen, som spelades i Linköping, ledde Linköpings VC med 2-0 i matcher. De behövde bara en seger till för att ta SM-guldet.

– Det satt hårt inne. Första set var otroligt viktigt, helt klart en nyckel till dagens seger. Det gav oss övertaget och en behaglig resa idag, säger Johan Isacsson, som är ny tränare i år, till SVTs sportredaktion.

Johan Isacsson har meriter både som spelare och ledare. Han var bland annat med när Sverige tog EM-silver i Stockholm 1989 och har tränat proffslag i Europa. Han är också förbundskapten för herrlandslaget.

Linköping har tagit tre SM-guld sedan 2010.Falkenberg vann SM-guldet i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.