Lovisa Bergstedt. Se klippet för att höra vad Linköpingsborna hade att säga om känslan efter explosionen. Foto: SVT

Linköpingsbon inför Stadsfesten: ”Osäker om jag ska gå”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen drar Linköpings Stadsfest igång, vilket betyder att det kommer att vara mycket folk i rörelse i centrum. Explosionen vid polishuset natten mellan måndagen och tisdagen finns i många av Linköpingsbornas tankar.

– Jag känner mig inte alls så säker längre i den här staden som jag har gjort förut, säger Lovisa Bergstedt.

Elisabeth Ringh hade den senaste tidens explosioner i tankarna när hon skulle gå ut på stan. Bland annat tänkte hon på vilka gator hon skulle välja, men bestämde sig att någon rädsla inte skulle styra hennes val.

– Tillslut så bestämde jag mig för att det här inte ska få påverka mig på en sådan utsträckning att jag väljer bort att göra saker i mitt liv.

Ser ingen ökad hotbild

Polisen meddelar att man inte bedömer det som att det finns en ökad hotbild mot Stadsfesten, men man satsar på att vara extra synliga och vara tillgängliga för besökarna.

Kommunen har också satsat på trygghetsskapande åtgärder genom att ha hyrt in ordningsvakter som ska patrullera i stadens centrala delar.

I klippet längst upp kan du höra vad  några Linköpingsbor hade att säga efter explosionen vid Garnisonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid polishuset i Linköping

Mer i ämnet