Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: August Askbom/SVT

Livescenernas återkomst: ”Har varit väldigt saknat”

Publicerad

Den svenska livescenen lever. Efter flera tuffa pandemiår vittnar flera arrangörer om att publiken hittat tillbaka och att ljusare tider väntar.

– Nu tror jag att folk känner sig tillräckligt säkra att ge sig ut i offentligheten igen och musiker har suttit hemma och övat och skrivit låtar, säger Hannes Penttinen, bokningsansvarig på en krog i Norrköping.

Enligt organisationen Svensk Live kan man se ett trendbrott i hela landet, inte bara genom biljettförsäljning utan även genom att fler livescener öppnar.

Intresset för att se livemusik är stort i Östergötland enligt de olika arrangörer SVT Nyheter Öst pratat med, men frågan är om antalet scener räcker till?

– Det finns inte jättemånga livescener i Norrköping just nu vilket är konstigt eftersom hela den här staden är uppbyggd på musik. Men jag hoppas vårt ställe kan lägga en grund så fler kan öppna framöver, säger Hannes Penttinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet