Se här vår debatt om skolan Kunskapsljuset Foto: SVT

Granskningen av muslimsk friskola i Norrköping skapar debatt

Uppdaterad
Publicerad

Granskningen av den hårt kritiserade muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping har skapat en politisk debatt. Frågan är om Skolinspektionen borde ha varit tuffare mot skolan, och om kommunen borde ha agerat hårdare och tagit ett större ansvar? Här finns skilda politiska åsikter.

Kunskapsljuset fick efter ett besök av Skolinspektionen i början av förra året omfattande kritik. Skolans brister handlar bland annat om betygsättning och arbetet mot kränkande behandling. Dessutom är lärarkompetensen och elevhälsan fortfarande otillräcklig.

Skolledningen brister även i sitt ansvar att utveckla verksamheten. I december 2017 konstaterade inspektionen att 17 brister av 23 återstod och myndigheten satte ett vitesbelopp på 1,2 miljoner kronor om inte bristerna åtgärdas.

– Skolinspektionen är tandlös och skolan borde stängas, säger oppositionsrådet Sophia Jarl (M)

– Skolinspektionen följer bara sitt regelverk och skolan borde få tid på sig att rätta till bristerna, säger oppositionsrådet Mia Sköld (MP).

Se klippet när de båda politikerna mötte varandra i en debatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet