Foto: Mattias Lindh

Ljusfestival i Norrköping även kommande vinter

Uppdaterad
Publicerad

Från 30 november till 6 januari arrangeras Norrköping Light Festival för fjärde gången. Planen är även i år att det ska gå att ta en ”ljuspromenad” ut med strömmen, från Carl Johans park till visualiseringscentret.

Kostnaden för arrangemanget beräknas till 2,8 miljoner kronor. Något som kritiserats bland annat med hänsyn tagen till Upplev Norrköpings kraftiga förlust med utställningen Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N under sommaren.

– Det finns alltid de som ifrågasätter den här typen av satsningar. Nu förlorade vi även mycket pengar på sommarens utställning så det har också gjort ljusfestivalen ifrågasatt, säger kommunalrådet och ordföranden i Upplev Norrköping, Reidar Svedahl (L).

Norrköping

Holländskt samarbete

Ljusfestivalen är ett samarbete med Amsterdam Light Festival, något som också påverkat att festivalen blir av stundande vinter.

– Vi har ett kontrakt med holländarna som vi måste fullfölja.

Några av ljuskonstverken kommer att vara nya, men det kommer också återkomma några tidigare favoriter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet