Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olle Vikmång (S) oppositionsråd och Sophia Jarl (M) kommunstyrelsens ordförande Foto: SVT

Louis De Geer i Norrköping kan privatiseras

Uppdaterad
Publicerad

Verksamheten i Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping ska nu utredas med syfte om att undersöka hur anläggningen kan utvecklas och hur detta kan ske genom kommersiella aktörer.

– Vi vill minska den osunda konkurrensen som flera företag har upplevt genom åren genom att möjliggöra för näringen att få ta ett aktivt kommersiellt ansvar och driva anläggningen framåt, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Beslut 15 februari

Personalen kommer enligt kommunen ha goda möjligheter att arbeta kvar och samarbetet med SON ska värnas. Beslut om utredning fattas den 15 februari.

Kulturdebatten i Norrköping

–  Rådhus AB kommer genomföra utredningen med en bred ansats för att fånga upp både fördelar och nackdelar med att upphandla driften eller sälja hela eller delar av bolaget, säger Göran Lindgren, tf. vd för Rådhus AB.

Inte emot

Oppositionrådet Olle Vikmång (S) är inte emot en utredning.

– Det viktigaste för Norrköping är att vi har ett väl fungerande Louis de Geer. Om det här utredningen leder till att vi ska göra en förändring, så är jag inte emot det. Men om syftet är att privatisera bara för sakens skull, så är jag mycket tveksam till det här, säger han.

Hör Sophia Jarl (M) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturdebatten i Norrköping

Mer i ämnet