Allt fler arrangörer ställer in luciatävlingar. Foto: TT

Luciafirandet blir av – utan föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Luciafirandet på förskolan Kärrbacken i Motala kommer att bli av efter alla skriverier. Formen kommer dock att vara som den var tänkt från början, nämligen intern och utan föräldrar.

Det var MVT som som var först ut förra veckan med att skriva att Kärrbacken inte skulle fira lucia i år. Flera föräldrar blev upprörda och besvikna.

Nu verkar det som om det hela har blivit fel från början. Ett luciafirande var planerat av förskolan, men utan luciatåget och inbjudna föräldrar.

Motala

– I grunden handlar om en väldigt stor kommunikationsmiss, säger bildningschefen i Motala Johnny Thorén.

Anledningen till att det inte blir av ett klassikt luciatåg ska handla om ekonomiska förutsättningar för föräldrar och att vissa barn tycker det är jobbigt att stå framför många personer och framföra något.

– Det är inget som står i skollagen att föräldrar har rätt att vara med på luciafirande, säger Johnny Thorén.

Förskolan har blivit mailbombad efter att nyheten kom ut förra veckan och det har påverkat hur de ska gå tillväga i framtiden.

– Vi har en läxa att lära i hur vi kommunicerar med föräldrar, säger Johnny Thorén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet