Peter Karlsson (M) och Anders Hedeborg (S). Foto: Privat

M och S kommer styra Vadstena

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen höll Moderaterna och Socialdemokraterna i Vadstena en pressträff där de meddelade att de tillsammans kommer styra kommunen de kommande fyra åren.

Moderaterna har styrt ihop med Socialdemokraterna och Miljöpartiet den senaste mandatperioden. Men M gjorde ett bra val och fick tre nya mandat och landade på elva.

Det gör att M tillsammans med Socialdemokraternas åtta mandat har egen majoritet. Vadstenas kommunfullmäktige har 35 ledamöter.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Ni går vidare utan MP, varför?

– Vi har haft ett jättebra samarbete med MP och kommer förhoppningsvis att ha det fortsatt. Men vi fick ett starkt väljarstöd och det är det vi nu ska förvalta, säger kommunalrådet Peter Karlsson (M).

Vilken valfråga kommer ni först behöva ta tag i?

– Vi har lovat att inte höja skatten och det ska vi hålla. Det kommer att bli en utmaning nu när kostnaderna ökar.

Foto: SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommer Vadstena kommun fortsätta att styras av M, S och MP? Eller får lokala partiet Konsensus vara med? I videon berättar kommunalrådet Peter Karlsson (M) och talespersonen Frida Edholm (K), vars partier gick bra i valet, vad som avgör. Foto: Tina Enström, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet