Projektet ”Ett steg till sysselsättning” får 2,5 miljoner kronor. Foto: Claes Lundkvist/Linköpings kommun

Målet: 50 personer per år ska lämna bidragsberoende

Uppdaterad
Publicerad

Förhoppningen är att personer som idag står utanför arbetsmarknaden ska få en långsiktig egenförsörjning. 

Projektet är ett samarbete mellan Linköpings kommun och Stångåstaden, stadsutvecklare, kommunen, arbetsförmedlingen och andra aktörer. och går ut på att försöka skapa mötesplatser för nya målgrupper.

Tanken är att Stångåstadens personal ska fånga upp hyresägsters behov, för att sedan föra kontakten vidare. Personerna slussas sedan vidare och får kunskaper om arbetsmarknadens krav och praktiska övningar i allt från att bygga nätverk till att skriva CV.

– Det finns människor i Linköping som bott i Sverige i flera år och ändå inte kommit i egen försörjning. Projektet är ur kommunens perspektiv en ny möjlighet att fånga upp de kompetenser och drivkrafter som finns i stadsdfelarna och slussa personer vidare till utbildning och jobb, säger Karin Granbom Ellison (L) ordförande för bildningsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.