Foto: Niklas Luks

Åtalas för mord på sin dotter

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig kvinna åtalades idag vid Linköpings tingsrätt misstänkt för mord på sin treåriga dotter. 

Det var i mitten av juni som anhöriga hittade den lilla flickan död i den 32-åriga kvinnans bostad norr om Motala. Kvinnan greps kort därefter och var då själv skadad. Redan tidigt i utredningen fattade polisen misstankar om att det var kvinnan själv som var ansvarig för brottet.

Enligt åtalet dödades treåringen genom att mamman fäste en dödlig dos fentanyl-plåster på hennes kropp. Hon gjorde det efter att först ha gett barnet lugnande medel. Fentanyl är ett kraftig smärtstillande medel och plåstren ledde till att flickans andning upphörde och att hon dog.

Flicka mördad utanför Motala

Som del i motivet till brottet ligger en vårdnadstvist mellan barnets föräldrar. Den 32-åriga kvinnan hade också ett halvår tidigare i ett samtal med barnets far hotat att ta sitt eget och dotterns liv.

Kvinnan åtalas också för grov stöld och narkotikabrott då hon stulit det lugnande medlet och plåstren från sin arbetsplats. Hon erkänner själv att hon är ansvarig för handlingen som ledde till treåringens död.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka mördad utanför Motala

Mer i ämnet