• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Lena Liljeborg/SVT

Mammans advokat om åtalet: ”Inget uppsåtligt dödande”

Uppdaterad
Publicerad

Advokaten menar att den utredning som finns, inte på något sätt stöder ett uppsåtligt dödande.

– Mamman och jag menar att det här är en tragisk olyckshändelse. I förundersökningen kan jag inte läsa ut det som åklagaren nu har åtalat för.

Se hur mamman och advokaten resonerar i klippet ovan

Treåriga Esmeraldas död

”Prövningen blir omsorgen om ett barn”

Det som advokat Per Oehme tror kommer att bli den stora prövningen, är garantpersonansvaret, det vill säga att den som har omsorgen om ett barn ska garantera att det inte skadas.

– Jag har förståelse för att åklagaren i de här gärningarna har vävt in att ingen har ringt, ingen har hindrat osv. Och det tror jag kommer att bli den stora prövningen i tingsrätten. Inte om det är ett uppsåtligt dödande, för det har åklagaren inget stöd för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet