Kvinnan attackerades mitt på dagen vid Resecentrum i Linköping. Foto: Jonathan Posluk

Man åtalas för mord på kvinna vid resecentrum Linköping

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalades en 40-årig man vid Linköpings tingsrätt för mord på en 44-årig kvinna vid resecentrum i Linköping den 15 april. 

Åklagaren beskriver mordet som en ren avrättning där mannen gav henne ett 40-tal knivhugg över hela kroppen. Gärningen var också enligt åklagaren noga planerad då han reste till Linköping för att vänta på kvinnan när hon klev av tåget. 

– Det här är en tragisk och fruktansvärd händelse. Jag menar att vi har ett mycket gott bevisläge. Hela händelsen finns på övervakningsfilm och flera vittnen var också på plats när det hände, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Kvinnomordet på Resecentrum

I stämningsansökan står det att vittnen ska ha försökt avbryta angreppet men att mannen återvände upprepade gånger till kvinnan för att utdela fler knivhugg.

Mannen och kvinnan hade tidigare varit gifta och hade gemensamma barn.

I klippet ovan berättar vice chefsåklagare vad övervakningsbilder från platsen visar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnomordet på Resecentrum

Mer i ämnet