Dödsskjutningen inträffade utanför på en restaurang i Norrköping – enligt uppgift har en av de misstänka för dådet avlidit efter att ha skadat själv i polisens arrest. Foto: Ulf Wigh

Man i polisens arrest död – uppges ha varit misstänkt för dödsskjutning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter att ha skadat sig själv inne i polisens arrest i Norrköping. Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen en av de misstänkta för dödsskjutningen på en restaurang i Norrköping i måndags.

På fredagskvällen inträffade det som polisen beskriver som ”en allvarlig incident” i polisens arrestlokal i Norrköping. En man som satt frihetsberövad hade skadat sig själv allvarligt och fick föras i ett akuttillstånd till sjukhus. Där han senare avled.

– Det är en otroligt tragisk händelse som inträffat, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisregion Öst, till SVT.

Polisen skriver vidare att man av hänsyn till personal och respekt för den drabbade inte lämnar ut några detaljer kring händelsen. Man vill heller inte uppge vilket brott den avlidne mannen satt frihetsberövad för.

– Det är en pågående utredning som jag inte kan säga mer om, säger Israelsson Silfver.

Utreder tjänstefel

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen en av de personer som var misstänkt efter dödsskjutningen i Norrköping i måndags kväll. Detta är inget som polisen vill kommentera.

– Jag har sett rapporteringen och kan bara säga att uppgifterna inte kommit från oss. Vi vill inte kommentera det alls, säger Israelsson Silfver.

Efter dödsfallet har polisen skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada där man bland annat kommer utreda om ett tjänstefel ligger bakom. Dödsfallet kommer utredas av Avdelningen för särskilda utredningar som är en fristående och oberoende del av Polismyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.