Man död på mc-tävling i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En dödsolycka har inträffat på en årlig motorcykeltävling på Linköping motorstadion.

Två förare ska ha varit inblandade i olyckan och flera personer såg när olyckan skedde. Båda personerna fördes till sjukhus och på lördagskvällen meddelade Universitetssjukhuset i Linköping att en man i 65-årsåldern avlidit av sina skador.

– Mannen som omkom är hemmahörande i Norge och med hjälp av norsk polis har vi underrättat anhöriga, säger polisens vaktbefälhavare, Bo Gunnarsson.

Enligt en bulletin från Region Östergötland på söndagen ska den andra föraren vara en man i 70-års åldern. Mannen uppges ha livshotande skador och hans tillstånd uppges vara kritiskt.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen vållande till annans död men i nuläget finns ingen person misstänkt för brott och tävlingen kommer att fortsätta under söndagen.

I 58-årsracet som tävlingen heter ingår roadracing, motocross, trail och speedway.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.