Foto: Johan Nilsson/TT

Kvickt polisarbete ledde till gripande efter rånförsök

Uppdaterad
Publicerad

En maskerad person försökte råna en matbutik i Norrköping. En man kunde dock gripas minuter senare, han misstänks nu för försök till rån.

Det var vid 22-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om ett rånförsök mot en matbutik i området Skarphagen i Norrköping. Personen var maskerad vid händelsen och ska ha hotat personalen med ett tillhygge.

Hann lämna platsen

Innan polisen kom till platsen hann rånaren lämna butiken, dock utan att få med sig något. Hundpatruller sattes in och tillsammans med ett tydligt signalement på förövaren kunde en man gripas som nu misstänks för rånförsöket.

– Ganska snart framkom det misstankar om en speciell person som polisen då åkte ut och letade efter, kvart över tio kontrollerades han när han kom cyklandes och sen greps han, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Östergötland.

Tidigare känd av polisen

Gärningsmannen är en man i 20-årsåldern som tidigare är känd av polisen. Vissa beslag som kan sättas i samband med rånförsöket har gjorts och det ska även finnas övervakningskameror i butiken.

Vid halv två-tiden på natten mot tisdagen anhölls den misstänkte mannen. Polisen rubricerar händelsen som försök till rån.

Ingen skadades fysiskt vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.