Man häktad för kvinnomordet i Linköping

Publicerad

Den man som i fredags greps misstänkt för mordet på en kvinna i 40-årsåldern i Linköping i torsdags häktades idag. Han ska även genomgå en liten sinnesundersökning.

– Det är av hänsyn till brottet och uppgifter gällande hans personliga förhållanden som jag begärt en liten sinnesundersökning, säger kammaråklagare Gabriella Ergül.

Den döda kvinnan hittades i en lägenhet i centrala Linköping vid 21-tiden i torsdags. Vad den häktade mannen, som är i 35-årsåldern, hade för relation till kvinna vill åklagaren inte gå in på.

– Men de är inte okända för varandra. Och i nuläget vill jag heller inte gå in på tillvägagångssätt eller motiv för mordet.

Utredningsåtgärder pågår och det framkommer ny information, enligt Ergül.

Mannen är ”inte okänd” av polisen och han förnekar brott. 35-åringen greps tidigt på fredagsmorgonen på en annan ort. Han häktades på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.