Man och kvinna i 60-årsåldern svårt skadade i MC-olycka vid Mantorp

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna, båda i 60-årsåldern, skadades svårt och vårdas nu på intensivvårdsavdelning efter en svår MC-olycka på E4 vid Mantorp under torsdagskvällen. Kvinnan har livshotande skador, och tillståndet bedöms som kritiskt, enligt Universitetssjukhuset i Linköping.

Larmet kom till polisen vid klockan 18.40 på torsdagskvällen om en olycka vid Mantorp. En motorcykel hade kört in i en lastbil vid påfarten till E4.

Två personer fick omgående föras med ambulans till sjukhus, och opererades akut under kvällen. De båda skadade, en man och en kvinna, är i 60-årsåldern och ligger på intensivvårdsavdelningen.

Kvinnan har ådragit sig livshotande skador, och efter operationen bedömdes tillståndet fortfarande som kritiskt vid 21.30-tiden. Mannens har ådragit sig allvarliga skador, så även tillståndet.

Tidigt på fredagsmorgonen var tillståndet för de båda skadade oförändrat, uppger Region Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.