En person har skjutits till döds i Linköping. Foto: Läsarbild

Man skjuten till döds i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man som påträffats skottskadad under natten i Linköping har avlidit. Larmet om skottlossning i Lambohov kom strax efter klockan 01.

En man i 35-årsåldern har avlidit av skottskador i Linköping under natten.

– Vi fick vid kvart över ett in flera samtal om höga smällar som hade uppfattats som skottlossning i Lambohov. När vi kommer dit påträffade vi mannen, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mannen hittades utomhus. Han fördes sedan med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Ingen misstänkt

En förundersökning gällande mord har inletts och den misstänkta brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi arbetar på plats och inväntar kriminaltekniker som är på väg just nu. Vi har pratat med flera personer i närområdet men är angelägna om att prata med fler. Det kan vara små saker som man själv tycker är obetydliga men låt polisen avgöra det – vad som är viktigt eller inte, säger Dennis Johansson Strömberg.

– Det är fortfarande i ett väldigt tidigt skede men vi arbetar för att få klarhet i vad som har hänt och varför det har hänt.

Klockan 04.30 hade polisens tekniker kommit till platsen och påbörjat den kriminaltekniska undersökningen.

Extra resurser i Linköping

Vid klockan 10 på onsdagsförmiddagen höll polisen en kort digital pressträff.

– Vi har sedan tidigare flera händelser som skett och vi har en regional extra resurs hos oss. Den är fortsatt oförminskad, säger tillförordnad lokalpolisområdeschef Tim Johansson.

Linköpings kommun meddelar att man under morgonen kommer att aktivera trygghetsskapande insatser i området.

Fyra döda under 2021

Händelsen i Lambohov innebär att fyra personer dött i skjutningar i Linköping under 2021.

Två personer har skjutits ihjäl i stadsdelen Berga, en man i 20-årsåldern i maj och en tonårspojke i början av augusti. I slutet av augusti sköts en bandidosmedlem ihjäl på en restaurang i Skäggetorp. Polisen misstänker kopplingar till gängkriminalitet i alla de tre tidigare fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet