Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Många lediga vaccinationstider i Östergötland

Publicerad

Region Östergötland har för tillfället många lediga tider för vaccination mot covid-19. En av anledningarna, menar regionen, är att många nu har semester.

Region Östergötland meddelar på sin hemsida att det just nu finns många lediga vaccinationstider. Något regionen säger kan bero på att många har semester, och kanske därför inte befinner sig i regionen för tillfället.

– Jag hoppas att många tar chansen och bokar, nu när det är särskilt lätt att få tider. Framåt slutet av sommaren kan det bli svårare, när många kommer tillbaka från sina semestrar, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare, på regionens hemsida.

Förbereder för ny grupp

I dagsläget förbereder även regionen för vaccinering av nya åldersgrupper, 16-17-åringar, samt för barn ner till 12 år med särskild risk för att drabbas av allvarlig covid-19. Vilket de planerar för att starta efter Folkhälsomyndighetens bedömning, det vill säga vecka 32.

Vaccinationerna ska då ske i samarbete med kommunernas elevhälsa. Dessutom måste vårdnadshavare ge sitt samtycke till vaccinering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.