El kan bli något av en bristvara för företaget Holmen i framtiden. Därför planerar man att själva bygga vindkraftverk i norra Östergötland. Foto: Holmen/TT

Många närboende oroliga över vindkraftsplanerna

Uppdaterad
Publicerad

När företaget Holmen höll samråd om sina vindkraftsplaner blev det blandade reaktioner. Många närboende var oroliga för att landskapsbilden kommer att förändras.

På mötet fanns många av de personer som bildat och gått med i föreningen Rättvisa vindar norra Östergötland. Även om många var oroliga och kritiska mot vindkraftsplanerna så fanns också de som tyckte att projektet verkade intressant och spännande.

Kritik framfördes mot att tiden för att lämna synpunkter var för kort. Det första beskedet var att synpunkter skulle vara inskickade 2 november, men Holmen diskuterar om det går att förlänga svarstiden.

Holmens vindkraftsprojekt

När alla reaktioner är insamlade kommer de att sammanställas och lämnas till länsstyrelsen. Först i ett senare skede är det dags för att göra en miljökonsekvensbeskrivning.

Företaget Holmen ser positivt på att det har bildats en grupp med närboende. Företaget menar att processen blir enklare när det finns en motpart att diskutera med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Holmens vindkraftsprojekt

Mer i ämnet