Foto: Patrik Widegren/SVT

Josefins sång i Visby domkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Babben Larsson, Benny Andersson, Olle Sarri, Tommy Wahlgren var bara några av de som kom till begravningen i Visby domkyrka idag.

Solen sken över Visby samtidigt som en kall nordanvind blåste. I det kulna vädret var det många personer från musiksverige och lokala gotlandsprofiler som kom för att ta farväl av artisten Josefin Nilsson. Även allmänheten tog sig till kyrkan eftersom begravningen var öppen för alla.

– Josefin och Ainbusk har betytt mycket. ”Älska mig” spelades och sjöngs på mitt och min mans bröllop, säger en tagen Edit Zaremba utanför kyrkan.

Josefin Nilsson är död

Josefins syster Marie höll ett varmt, kärleksfullt tal som också innehöll en del humor. Begravningsceremonin leddes av biskop Lennart Koskinen.

Extra känslosamt blev det i domkyrkan när Josefin Nilssons egen röst hördes från inspelningar. Två musikstycken sjöngs av Josefin själv, ”Innan livet är förbi” med musik av Benny Andersson och text av Josefin och hennes syster Marie, och Eric Claptons ”Tears in Heaven”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet