Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob Danell, 20 år, arbetar inom hemtjänsten i Motala. Jobbet faller honom i smaken och planen nu är att studera till sjuksköterska eller fysioterapeut. I klippet får du följa med honom på ett arbetspass. Foto: Edina Foric/SVT

Vården vanligt ingångsjobb – Jacob hjälper äldre i Motala

Publicerad

Vården skriker efter arbetskraft, och i Motala är det många som jobbar inom vården. Jacob Danell började sommarjobba inom vården, och nu jobbar han som timanställd inom hemtjänsten – men planen är att studera till sjuksköterska eller fysioterapeut.

Jacob gick Naturvetenskapliga programmet i gymnasiet och han tog studenten förra året. Sedan dess har han jobbat inom vården, men redan under 2020 sökte han sommarjobb inom äldreomsorgen och hemtjänsten.

– Det här ger väldigt mycket arbetserfarenhet. Jag får träffa väldigt mycket människor med olika förutsättningar, säger Jacob Danell.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– I framtiden tänker jag att jag vill jobba inom vården och det här är en jättebra början att köra in på, inom hemtjänsten, säger Jacob Danell.

I klippet ovan får du följa med Jacob under ett arbetspass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ungdomsarbetslösheten i Motala

Mer i ämnet