Foto: SVT

Manifesterar på mc mot våld mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

På lördag den 25 maj samlas mc-kortegen Orange Day mc i Mjölby för att protestera mot våld mot kvinnor och flickor. Mc-förare från hela landet kommer att samlas i Mjölby för att sedan köra vidare mot Norrköping.

Syftet är att samla in pengar till UN Women nationell kommitté i Sverige, FN:s nationella jämställdhetsenhet som arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld mot kvinnor.

Avslutas i Norrköping

Kortegen som går från Helsingborg, Borlänge och Stockholm kommer efter samlingen i Mjölby åka vidare mot Norrköping, där kvällen avslutas med uppträdanden av engagerade artister.

Bland annat kommer det vara en hyllning till artisten och sångerskan Josefin Nilsson som under en tid levde i ett destruktivt förhållande med en man som misshandlade och hotade henne. Hon avled plötsligt 2016, efter en tids sjukdom, bara 46 år gammal.

– Det är fantastiskt med denna manifestation och att det är så många människor som tar ställning mot våldet. Ser fram emot att få se kortegen rulla in i Norrköping, säger Petra Engberg, verksamhetschef på UN Women nationell kommitté i Sverige, i ett pressmeddelande.

14.30 samlas kortegen i Mjölby och vid 17.00 anländer motorcyklarna till södra promenaden i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.